Skip to content

De telefonisten van onze telefoondienst noemen wij Call-Experts. Maar hoe komen wij aan geschikte collega’s? Een interview met twee toppers, belast met de werving en selectie.

Vandaag (6/5/19) begint er een nieuwe groep met collega’s. Een mooi moment voor een kort interview met Keenen van den Broek (HR medewerker) en Courtney Mauer (Olympia Uitzendbureau).

Dankzij jullie begint er vandaag een groep met nieuwe collega’s. Hoe is dat in zijn werk gegaan?

Keenen: Wij zijn altijd op zoek naar mensen die het totaalpakket in huis hebben om Call-Expert te kunnen zijn. Daarom hebben wij elke twee maanden standaard een nieuw instroommoment. Wij hebben de vacature natuurlijk op de website staan en verspreiden deze via onze social media kanalen. Toch hebben we gemerkt dat het goed is om hulp in te roepen bij de zoektocht naar geschikte medewerkers. Zo is de samenwerking met Olympia ontstaan.

Courtney: Klopt. Wij helpen Interswitch bij het vinden van geschikte Call-Experts. Hiervoor gebruiken we een op maat gemaakte aanpak. Het begint met een online campagne en een vacature op de website. Wij nemen contact op met iedereen die aangeeft interesse in de vacature te hebben. De volgende stap zijn dan de groepssollicitaties. Tijdens zo’n bijeenkomst geef ik een presentatie over Interswitch. Ik kijk dan per kandidaat wat zij belangrijk vinden, welke normen en waarden zij hanteren en of dit overeenkomt met de wensen van Interswitch.

Keenen: Alleen de personen die door die selectie van Olympia komen, krijg ik aangereikt als mogelijke kandidaat. Dit scheelt een hoop werk in het selectieproces. Wij maken nog een verdere selectie en nodigen mensen uit voor een sollicitatiegesprek. Indien daar een match is gaat de kandidaat via het uitzendbureau bij ons aan de slag als Call-Expert.

Wat maakt werven voor onze telefoondienst zo bijzonder?

Courtney: Wat opvalt is dat Interswitch op zoek is naar een soort klantenservice medewerker-plus. Een kandidaat moet natuurlijk een prettige telefoonstem hebben en een dienstverlenende instelling. Maar daarnaast moet iemand ook goed kunnen schakelen en multitasken tussen de verschillende rollen die een Call-Expert heeft.

Keenen: Allereerst kent onze telefoondienst honderden verschillende opdrachtgevers. Het ene gesprek kan voor een eenmans-advocatenkantoor zijn, het tweede telefoontje een storing aan een lopende band in een fabriek waardoor deze geheel stil ligt en het derde gesprek een huurder van een woningbouwvereniging met een verstopte gootsteen. Daarnaast zijn het niet alleen telefoongesprekken die afgehandeld worden, maar ook e-mails en meldingen via sms.

Courtney: En dat betekent natuurlijk wel wat voor het type skills waar je naar op zoek bent. Niet iedereen is daarvoor geschikt. Mensen moeten ook bereid zijn om in de avonden en het weekend te werken, vanwege de 24uurs dienstverlening. Daardoor vallen er ook nog mensen af in het proces.

Wat zijn de verschillen tussen het zoeken naar personeel voor een callcenter of het zoeken voor ons?

Keenen: daar kan ik niets over zeggen. Ik heb me nog nooit bezig gehouden met de werving voor een callcenter.

Courtney: Jullie organisatie is kleiner en hechter. Iedereen kent elkaar. Daarnaast is er sprake van een grote veelzijdigheid aan klanten en diensten die jullie bieden. Een telefonist moet echt per gesprek in de schoenen stappen van die desbetreffende opdrachtgever.

Aan de slag bij Interswitch…waarom?

Keenen: Uit eigen ervaring kan ik zeggen: de prettige werksfeer. We klaren hier echt met z’n allen de klus. En dit doen we natuurlijk op een professionele manier, maar er is ook tijd voor gezelligheid.

Courtney: Ik krijg van medewerkers vaak de volgende feedback: veel persoonlijke aandacht, leuke werksfeer, de teamleiders geven het gevoel dat je tot je recht komt.

Wat mij persoonlijk altijd opvalt is de match tussen de organisaties. Wij zeggen altijd “Olympia geeft werk betekenis”. Dat kan bij Interswitch echt waargemaakt worden.

Heeft u een vraag omtrent de diensten van Interswitch?

Laat uw gegevens achter of neem contact met ons op.

Ik heb een vraag aan Interswitch

Gratis kostenindicatie?

Stel uw pakket samen